Dyrk din egen squash med vores frø

Når du dyrker din egen squash, kan du glæde dig over den fantastiske mangfoldighed, du kan skabe i dine grønsagsbede. Squash kommer i et væld af former, farver og størrelser – fra de kompakte, runde patty pan-typer til de langstrakte, gule sommertyper. Ved at eksperimentere med forskellige sorter kan du tilføje spændende kontraster og teksturer til din køkkenhave. Lad dig inspirere af de mange muligheder og skab en frodig, varieret have, der ikke blot giver dig lækre grønsager, men også glæder øjet.

Squashfrø til enhver smag

Hos os finder du et bredt udvalg af squashfrø til enhver smag. Uanset om du foretrækker den klassiske grønne squash, den gule sommersquash eller den dekorative patissonkabak, har vi frø, der passer til dine behov. Se vores store udvalg af squashfrø og find den perfekte variant til din have eller altan.

Opskrifter til at udnytte din squashhost

Når du har høstet din squash, er der mange lækre retter, du kan lave med den. Prøv f.eks. at lave en cremet squashsuppe, hvor du tilsætter fløde, hvidløg og krydderier. Du kan også skære squashen i skiver og bage dem i ovnen som squashfries. Eller riv den groft og lav en squashremoulade som tilbehør til kød eller fisk. Squashen kan også bruges i pastasaucer, quicher eller gratiner. Uanset hvad du vælger, så er hjemmedyrket squash en rigtig lækker og sund råvare at have i køkkenet.

Sådan får du dine squashplanter til at trives

For at få dine squashplanter til at trives, er det vigtigt at sikre, at de får de rette vækstbetingelser. Plant dem i en næringsrig og veldræneret jord, hvor de får masser af sollys. Vand planterne regelmæssigt, særligt i tørre perioder, og sørg for at holde jorden fugtig, men ikke vandlogget. Giv planterne et lag kompost eller organisk gødning omkring rødderne for at tilføre næringsstoffer. Fjern ukrudt omkring planterne for at undgå konkurrence om næring og vand. Med den rette pleje vil dine squashplanter trives og give et rigt høst.

Høst dine squash på den rette tid

Det er vigtigt at høste dine squash på det rette tidspunkt for at sikre den bedste smag og kvalitet. Squash er klar til høst, når de er fuldmodne og har en fast, blank overflade. Dette sker normalt 4-8 uger efter blomstringen, afhængigt af sort. Vær omhyggelig med at høste squashen, så du ikke beskadiger planten. Skær forsigtigt frugten af med en kniv eller saks, efterlad et par centimeter stilk på frugten. Opbevar squashen på et køligt og mørkt sted, så de holder sig friske i op til en uge.

Opbevar dine squash korrekt

Når du har høstet dine hjemmedyrkede squash, er det vigtigt at opbevare dem korrekt for at bevare deres friskhed og kvalitet. Opbevar squash i et køligt, mørkt og tørt miljø, som for eksempel i køleskabet eller et mørkt skab. Undgå at opbevare dem i direkte sollys, da det kan få dem til at visne hurtigere. Sørg desuden for at opbevare dem adskilt fra andre frugter og grøntsager, da etylengassen de udleder kan få andre produkter til at modne for hurtigt. Med den rette opbevaring kan dine hjemmedyrkede squash holde sig friske i op til 2-3 uger.

Squash – en alsidig grøntsag

Squash er en alsidig og næringsrig grøntsag, der er let at dyrke i haven eller på altanen. De forskellige squashtyper har hver deres unikke egenskaber og anvendelsesmuligheder. Den almindelige squash har en fast, cremet konsistens og kan bruges i alt fra supper og gryderetter til ovnretter og salater. Butternuss-squashen har en sødere smag og er ideel til at lave puré eller bagte retter. Zucchini er en slank og langstrakt type, der passer perfekt i pastasalater eller som en sund erstatning for pasta. Uanset hvilken type du vælger, er squash en fantastisk kilde til vitaminer, mineraler og kostfibre, der bidrager til et sundt og afbalanceret kosthold.

Gør din have endnu smukkere med squash

Squash er ikke kun en lækker grøntsag at dyrke, men kan også være et smukt og dekorativt element i haven. De store, brede blade og de farverige frugter kan tilføje en naturlig og charmerende stemning til enhver have. Placeret langs hækken, ved indgangen eller som en markant accent i bedet, vil squashplanten bidrage med både smag og æstetik. Vælg mellem forskellige sorter, der varierer i form og farve, for at skabe et levende og spændende udtryk i din have.

Bliv selvforsynende med squash

At dyrke din egen squash er en fantastisk måde at blive mere selvforsynende på. Squash er en relativt nem afgrøde at dyrke, og med de rette frø kan du høste en rigelig mængde squash i løbet af sommeren. Ved at dyrke din egen squash kan du spare penge, vide præcis hvad der er i dine grøntsager, og nyde den friske smag af hjemmeavlet squash. Uanset om du har en stor have eller blot en lille terrasse, er der plads til at dyrke dine egne squash. Lad os hjælpe dig i gang med at blive selvforsynende med denne lækre grøntsag.

Vores squashfrø – kvalitet du kan stole på

Vores squashfrø er nøje udvalgt for at sikre den bedste kvalitet og størst mulig succes i din dyrkning. Frøene er håndplukket fra de sundeste og mest produktive squashplanter, så du kan være sikker på, at de leverer fantastiske resultater. Hver eneste frø er omhyggeligt testet for spireevne og sundhed, så du kan stole på, at de vil spire og vokse til stærke, sunde planter. Med vores squashfrø får du den perfekte start på din dyrkning af lækker, hjemmedyrket squash.